A BDK Kft. minden kerületben elkészült a karácsonyi díszítő világítással

Évről évre látványos, nemzetközi színvonalú díszítő világítást kap a főváros az adventi időszakban. Az elmúlt év óta a korábbiaktól eltérő, új díszbe öltözik Budapest az adventi idők kezdetén. A hét fővárosi helyszín (Vörösmarty tér, Váci utca és környező utcák, Andrássy út Oktogonig, Nagymező utca, Liszt Ferenc tér, Városháza park, Batthyány tér és a Clark Ádám tér) megnyitójáról korábban már tájékoztattuk honlapunk olvasóit. A főváros megrendelése alapján e hét helyszínen összességében mintegy 900 díszítő elemet és 28 km fényfüzért használtunk fel a fák és kandeláberek díszítésére, mindenütt LED-es fényfüzéreket felhasználva. Ennek eredményeképpen a Fővárosi Önkormányzat által megrendelt hét területen a karácsonyi díszítő világítás áramköltsége alig haladja meg az egy millió forintot.

A kerületi önkormányzatok révén a kerületek sem maradnak ünnepi dísz nélkül, az egyes önkormányzatok is pályáztatás útján készítik el saját adventi arculatukat, aminek megvalósításában szintén részt vesz a BDK Kft. A huszonhárom kerületből nyolc kivételével mindenhol sikerült a BDK Kft-nek elnyernie a karácsonyi díszítést és ezek felkapcsolására szintén sor került már. Mivel a többi kerületben is, ahol volt mód a finanszírozásra, szintén bekapcsolták már a karácsonyi díszítést, így a BDK hatékony közreműködésével teljessé vált a főváros karácsonyi látványképe.

A díszítő elemek felszerelésének időszakában a cég munkatársainak túlnyomó többsége átáll az éjszakai műszakra annak érdekében, hogy a lehető legkevésbé zavarjuk a főváros nappali forgalmát. Több hetes megfeszített munka révén, idén is sikerült határidőre befejezni a munkát, amiért köszönet illet minden a munkában részt vállaló kollégát, hiszen éjszaka, fagyban, szélben nem könnyű a nagyméretű, nehéz díszeket felhelyezni.

Reményeink szerint a tavalyi nagy sikerhez hasonlóan az ünnepre hangoló elegáns díszítő világítás idén ismét megnyeri a fővárosi lakosok és az idelátogató hazai és külföldi vendégek tetszését. A cél az, hogy a karácsonyi díszítő világítás igazi adventi hangulatot teremtsen majd az ünnepi készülődéshez és jól illeszkedjen az Európa szerte híres és magas minőségi színvonalú Vörösmarty téri budapesti karácsonyi piac által nyújtott élményhez.