A BDK Kft. minden kerületben elkészült a karácsonyi díszítő világítással

 / Híreink

Évről évre látványos, nemzetközi színvonalú díszítő világítást kap a főváros az adventi időszakban. Az elmúlt év óta a korábbiaktól eltérő, új díszbe öltözik Budapest az adventi idők kezdetén. A hét fővárosi helyszín (Vörösmarty tér, Váci utca és környező utcák, Andrássy út Oktogonig, Nagymező utca, Liszt Ferenc tér, Városháza park, Batthyány tér és a Clark Ádám tér) megnyitójáról korábban már tájékoztattuk honlapunk olvasóit. A főváros megrendelése alapján e hét helyszínen összességében mintegy 900 díszítő elemet és 28 km fényfüzért használtunk fel a fák és kandeláberek díszítésére, mindenütt LED-es fényfüzéreket felhasználva. Ennek eredményeképpen a Fővárosi Önkormányzat által megrendelt hét területen a karácsonyi díszítő világítás áramköltsége alig haladja meg az egy millió forintot.

A kerületi önkormányzatok révén a kerületek sem maradnak ünnepi dísz nélkül, az egyes önkormányzatok is pályáztatás útján készítik el saját adventi arculatukat, aminek megvalósításában szintén részt vesz a BDK Kft. A huszonhárom kerületből nyolc kivételével mindenhol sikerült a BDK Kft-nek elnyernie a karácsonyi díszítést és ezek felkapcsolására szintén sor került már. Mivel a többi kerületben is, ahol volt mód a finanszírozásra, szintén bekapcsolták már a karácsonyi díszítést, így a BDK hatékony közreműködésével teljessé vált a főváros karácsonyi látványképe.

A díszítő elemek felszerelésének időszakában a cég munkatársainak túlnyomó többsége átáll az éjszakai műszakra annak érdekében, hogy a lehető legkevésbé zavarjuk a főváros nappali forgalmát. Több hetes megfeszített munka révén, idén is sikerült határidőre befejezni a munkát, amiért köszönet illet minden a munkában részt vállaló kollégát, hiszen éjszaka, fagyban, szélben nem könnyű a nagyméretű, nehéz díszeket felhelyezni.

Reményeink szerint a tavalyi nagy sikerhez hasonlóan az ünnepre hangoló elegáns díszítő világítás idén ismét megnyeri a fővárosi lakosok és az idelátogató hazai és külföldi vendégek tetszését. A cél az, hogy a karácsonyi díszítő világítás igazi adventi hangulatot teremtsen majd az ünnepi készülődéshez és jól illeszkedjen az Európa szerte híres és magas minőségi színvonalú Vörösmarty téri budapesti karácsonyi piac által nyújtott élményhez.

 

Start typing and press Enter to search