Hódos Jiřina kollégánk Pollich János díjban részesült

Hódos Jiřina Pollich János díjban részesültHódos Jiřina Pollich János díjban részesült
 

Hódos Jiřina villamosmérnök kollégánk, aki a budapesti közvilágítás tervezésének műszaki felülvizsgálatában, ellenőrzésében meghatározó feladatokat lát el a BDK-nál, a Világítástechnikai Társaság (VTT) december 11-i közgyűlésén magas rangú kitüntetésben, Pollich János díjban részesült.

„Pollich János díj a Világítástechnikai Társaságért” kitüntetést olyan természetes személyek, szervezetek, csoportok kaphatják meg, akik, ill. amelyek a VTT támogatásával, a társasági élet hatékony szervezésével, kimagasló irodalmi, oktatási tevékenységgel jelentős mértékben öregbítik a VTT hírnevét.

Gratulálunk és további jó munkát kívánunk Jiřinának!

A VTT elnöke, Nagy János úr a következő elismerő szavakkal méltatta kollégánk munkáját:

„Hódos Jiřina a Világítástechnikai Társaság tagja, aktív résztvevője az évente megrendezett Közvilágítási ankétoknak. Szakmai ismereteit és tapasztalatait a Világítástechnikai Társaság munkájában is hasznosította: részt vett a közvilágítás létesítésére és üzemeltetésére vonatkozó jogszabálytervezet kidolgozásában.

Aktív szervezője és résztvevője a LUMEN V4 Visegrádi Országok Világítási Konferenciája rendezvénynek, mint a Program Bizottság tagja. Nyelvismereteivel jelentős segítséget nyújtott a négy ország világítástechnikai szervezeteinek egyeztető tárgyalásain, valamint a négy konferencia lebonyolításában.

A Világítástechnikai Társaság munkájában az évek során végzett kiemelkedő szakmai és szervező tevékenysége elismeréseként, országos szakmai szervezetünk Elnöksége a Világítástechnikai Társaságért Pollich János díjat 2012-ben Hódos Jiřinának adományozza.”

A képen Hódós Jiřina a BDK világítástechnikai főtervezője és Nagy János, a Világítástechnikai Társaság elnöke látható.