Megújult a budapesti Óbudai Szent Péter Pál Főplébánia díszvilágítása

 / Híreink

Az Óbudai Szent Péter Pál Főplébánia, az Árpád-hídon át a budai oldalra érkezve, Óbuda egyik kiemelt dísze. A díszvilágítás régóta rekonstrukcióra szorult, mivel a legalább 20 éves berendezések (fényvetők) bizonytalan működése, az egyre sokasodó kábelhibák és áramköri hibák, valamint az esetleges érintésvédelmi problémák mindezt elengedhetetlenné tették.

A BDK Kft. koordinálásával valósult meg a díszvilágítás megújítása, ami méltó színvonalú megvilágítást biztosít a templomnak és a környezetében lévő védett emlékműveknek is, mint pl. a III. kerületi Önkormányzat adományaként felállított harangjátéknak, a templomkert bejáratánál lévő Nepomuki Szent János és Szent Flórián szobroknak és a templom hátsó homlokzatába épített I. Világháborús, “Haza Hősei” emlékműnek. A rekonstrukció során a régi elavult díszvilágítási berendezések helyére új, korszerű világítótestek kerültek telepítésre azonos teljesítménnyel. Ezen kívül a további, megvilágításra került fenti objektumok beépített teljesítménye mindössze 394 W többlet teljesítményt tesz ki, ugyanakkor barátságosabbá teszi, és méltóképpen megvilágítja a templom kertben található műemlékeket. Ezzel teljessé vált a templom és környezete díszvilágítása.

A templom díszvilágítása már szerepelt a Főváros díszvilágítási rendeletében, az új elemként megvilágított “Haza Hősei” I. Világháborús emlékművet, a Nepomuki Szent János és Szent Flórián szobrokat, valamint a harangjátékot a Közgyűlés 2013. december 9-én felvette a Főváros által megvilágított díszvilágítási objektumok közé.

Start typing and press Enter to search