Advent első vasárnapján felgyúltak a karácsonyi fények a budapesti utcákon

Az első gyertya meggyújtásával elindult a Budapesti Advent rendezvény sorozata a Városháza parkban, és ezzel egyidőben felgyúltak a karácsonyi fények a budapesti utcákon a Főpolgármesteri Hivatal által megrendelt hét helyszínen (Városháza park, Andrássy út Oktogonig tartó része, Nagymező utca, Liszt Ferenc tér, Vörösmarty tér, Váci utca és a környező utcák, Batthyány tér és a Clark Ádám tér)

 

Ezt megelőzően szombaton az óbudai főtéren, vasárnap pedig a Bazilikánál is felgyúltak a karácsonyi fények. Ezeket és további 13 kerület díszítését is a BDK munkatársai végezték. A közeli napokban a legtöbb kerületi karácsonyi díszvilágítás is elindul, a hét végéig a teljes város karácsonyi díszben pompázik majd.

Újdonság idén a Bálna karácsonyi díszítése, mellyel december hatodikán egy újabb elemmel bővül a díszbe öltöztetett helyszínek száma.

Az idei karácsony érdekessége ismét a Városháza park, ahol karácsonyi hangulatot árasztó „fényfüzér-liget”-ben sétálhatnak a járókelők a Budapesti Advent rendezvényéhez kapcsolódóan. A karácsonyi motívumok közül a Vörösmarty téren karácsonyfadíszeket imitáló színes gömbök és hóesés imitáció látható. A gömbök kicsit alacsonyabbra kerültek, hangulatosabbá téve a teret. A többi helyszínen hópaplanos-fenyő, gyertyás falikarok, gömbök, koronás hókristály motívumok, fénypalást és lampionos gyertyák, valamint a Batthyány tér és a Szent Anna templom nyugalmát vigyázó angyal motívumok díszítik a fővárost. Az Andrássy úton közel 30 km fényfüzér és mintegy 200 jégcsap formájú díszítőelem révén szinte karácsonyi fényalagútban autózhatunk, sétálhatunk január hatodikáig.

Minden kedves olvasónknak szép adventi készülődést kívánunk.