Új díszítő fények a Margitszigeten

 / Híreink

Tarlós István főpolgármester június 29-én átadta a főváros első fénykertjét a Margitszigeten, 11 különleges értéket képviselő fa díszvilágítását, valamint bemutatták a zenélő szökőkút multimédiás bővítését.

Tarlós István rövid beszédében elmondta, a margitszigeti szökőkút vízfüggönyén mostantól minden este magyar történelmi személyiségek és hírességek fotói jelennek majd meg, míg a sziget északi oldalán 100-140 éves fákat világítanak meg különböző formában. A főpolgármester úgy fogalmazott, remélik, hogy ezekkel a fejlesztésekkel sikerült újabb örömet szerezniük a budapestieknek és az idelátogatóknak.

A vízfüggönyre vetített animáció a zenei program részeként, a nyár végéig minden este 9 és 10 óra között látható, a sötétedés időpontjától függően.

A 11 különleges értékű fa a következő:

1. Legidősebb Gesztenyefa
2. Színház előtti platáncsoport
3. Ősplatán
4. Magas Kőris
5. Hétvezér platán
6. Ezüstplatán és társa
7. Narancseperfa
8. Legmagasabb platán
9. Tarkalevelű platán
10. Feketefenyő liget
11. Uszoda előtti platános liget

 

A megvilágított fák elhelyezkedéséről további információ itt található. 

A megvilágítást összesen 61 talajba süllyesztett, illetve és oszlopra helyezett fényvető biztosítja. A díszvilágítás tavasztól ősz végéig üzemel. A teljes megvilágítás energia fogyasztása mintegy 8000 kWh, ami évente alig több, mint 210 ezer forint többlet áramdíj költséget eredményez mindössze.

 

 

 

Start typing and press Enter to search