Isten Veled, Árpi!

 / Híreink

Fájó szívvel és mély szomorúsággal búcsúzunk szeretett kollégánktól,

Farkas Árpád nyugalmazott üzemvezetőtől.

 

Szeretett kollégánk, Farkas Árpád,  nyugalmazott üzemvezető, 2017. július 18-án elhunyt.

Búcsúztatója 2017. augusztus 8-án 16 órakor lesz az Avilai Nagy Szent Teréz

Plébániatemplomban (Király utca és a Nagymező utca sarkán).

 

Elment a budapesti díszvilágítás egyik atyja, Farkas Árpád, a nagytekintélyű szakértő, sokak tiszteletre méltó szakmai és emberi példaképe, a szeretett kolléga. Sajnos ismét kevesebben lettünk egy nagyon jó kollégával, sokak jó barátjával. FARKAS ÁRPI, így becézve és csupa nagybetűvel, sokak Árpija, a BDK Kft nagyra becsült egyik vezetője, kiemelkedően nagy tudású szakembere távozott közülünk.

 

Árpi, ahogy a legtöbben szólították, közel húsz évet töltött el a köz-és díszvilágítás szakterületén, itt bővítette villamosmérnöki diplomáját világítási szakmérnöki fokozattal is. De szívéhez legközelebb a díszvilágítás állt. Csak úgy volt hajlandó elfogadni az üzemvezetői megbízatást, ha a díszvilágítás az ő üzeméhez tartozik. Gyönyörű kiadványt is készített az általa oly nagyon kedvelt díszvilágítási helyszínekről. Egyenes és őszinte ember volt. Kiállt a véleménye mellett akkor is, ha az nem volt népszerű,  vagy ellentétben állt sokak elképzelésével, de szakmai meggyőződését mindig megvédte. Ezért is szerették annyira kollégái. A szó legnemesebb értelmében volt Ember, sokaknak jóval több, mint kolléga, igazi jó barát. Jó humorú ember volt, aki mindig a helyénvalót kereste. Nagyon szerette kollégáit! Volt, akit szinte fiaként, lányaként szeretett, nevelgetett, terelgetett a szakmai pályán és támogatott jó tanácsaival a szárnypróbálgatásokban. Tele volt segítőkészséggel, és a szakmaiság mellett mindig volt egy-két emberi szava, gesztusa a kollégákhoz.

 

Hatalmas veszteség érte a szakmát, és minket is, hiszen egy évvel egykori, a szakterületre őt felvevő volt főnöke, Schiller István távozása után, most már bizonnyal együtt figyelnek minket odaátról. Árpi nagyon szerette a szakmáját, híve volt a minőségi munkának, a magas színvonalú üzemeltetésnek és a kiemelkedően szép, igényes díszvilágítási megoldásoknak. Elkötelezett volt a szakmája, hivatása és a kollégái iránt.

 

Árpi, nagyon fogsz hiányozni a szakmából, a közösségből. Emlékedet minden nap őrizzük, bármikor, amikor végig sétálunk az esti Budapest varázslatos látványát élvezve. Búcsúzóul álljon itt egy dalrészlet, amit annyira szerettél, hiszen tudod?

 

Csak egy kék színű virág, ennyi a jelünk. Aki jön, mind barátunk, és boldog lesz velünk. Csak egy kék színű virág, mit a kezedben hozol, Csak egy kék színű virág, már hozzánk tartozol.

 

Isten áldjon Árpi, nyugodj békében!

 

A BDK Kft dolgozói

Start typing and press Enter to search