Az egészség hídja – rózsaszín és kék színekben pompázott a Lánchíd két pilonja a mellrák- és prosztatarák elleni közös kampány során

 / Híreink

A Főpolgármester úr engedélyével tegnap este rózsaszín és kék színekben pompázott a Lánchíd két pilonja, melyet a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási munkatársai színeztek át a mellrák- illetve prosztatarák-ellenes figyelemfelhívó kampány idejére.

2017. október 1-jén került sor ?Mire várunk még mindig?? címmel az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen és a Movember Magyarország/MentsManust! Mozgalom közös, mellrák- illetve prosztatarák-ellenes kampányára. A rendezvény legfontosabb célja az volt, hogy tisztázza azokat a téves információkat, amelyek szárnyra keltek, és amelyek próbálják lebeszélni a nőket arról, hogy részt vegyenek a szűrővizsgálatokon, így egy kialakuló betegség esetén létfontosságú időt veszíthetnek a gyógyulás útján. A Magyar Tudományos Akadémián tartott előadások azokról a tudnivalókról szóltak, amelyeket az egészséges nőknek kell tudniuk a mellrák kockázat csökkentése vagy a korai diagnózis érdekében, ugyanakkor szólt a betegeknek is olyan fontos tudnivalókról, melyek a gyorsabb gyógyulásukat segítik. Szó volt továbbá a prosztatarákkal kapcsolatos, elsősorban szűrésekről szóló információkról, illetve a média szerepéről az egészséggel kapcsolatos információk közlésében.

A rendezvényt követően, figyelemfelhívó lánchídi sétára került sor, melynek során a résztvevők átsétáltak a Lánchíd rózsaszínre, illetve kékre festett pilonjai alatt. A társadalmi felelősségvállalás jegyében, a rendezvény támogatása érdekében, a BDK munkatársai a híd átszínezését önköltségi áron végezték el.

 

Start typing and press Enter to search