A Lánchíd pilonjai lila, majd kék köntösben

 / Híreink

Koraszülöttek Világnapja, valamint UNICEF Magyarország “Gyerekhang – Egy nap a gyerekekkel a gyerekekért” program

Két különböző rendezvény kapcsán vasárnap lila, majd szerdán kék fényruhába öltözött ismét a Lánchíd.

2019. november 17-én, a Koraszülöttek Világnapja alkalmából – nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva ? ötödik alakalommal kapott lila kivilágítást Budapest egyik kiemelkedő ikonja, a Lánchíd, mindkét pilonja, valamint a pilonok feletti korona rész.

Az “Alapítvány károsodott újszülöttek és koraszülöttek rehabilitációjára és utókezelésére” elnevezésű szervezet kezdeményezésére, kapott lila megvilágítást a híd, ezzel felhívva a figyelmet a koraszülés kérdéskörére. Az idén már nemcsak a pilonok, hanem a korona rész is lila színben pompázott, ami még jobban kiemelte a mozgalom színéül választott lila fényhatást.

Az UNICEF Magyarország Gyermekek Világnapja alkalmából kéken világított a Lánchíd. November 20-án ünnepli a világ a Gyermekjogi Egyezmény elfogadásának 30. évfordulóját. Az Egyezmény azonos jogokat biztosít minden gyermek számára Ugandától Kanadáig, Kínától Franciaországig. Az UNICEF Magyarország harmadik alkalommal kapcsolódik Gyerekhang kampányával a gyermekjogi világnapon a nemzetközi eseménysorozathoz. A nagy napon a gyerekek kipróbálhatják a felnőtt szerepeket a törvényhozás, a közigazgatás, a kultúra, az oktatás és a gazdaság területén, különleges ajtók nyílnak ki előttük és hallathatják a hangjukat. Bővebb tájékoztatást az Unicef hivatalos oldalán lehet olvasni: https://unicef.hu/gyerekhang_cegeknek/

Start typing and press Enter to search