Sikeres színes díszvilágítási teszt a Halászbástyán

 / Híreink

Egyre több igény merült fel az utóbbi időben, hogy Budapesten különböző események kapcsán (külföldi nemzeti ünnepek, világnapok, stb.), egy ikonikus objektum megvilágításával lehessen felhívni a figyelmet az eseményekre, vagy egyes különleges alkalmakra. Ezen túlmenően a Lánchíd, felújítása okán, egy ideig nem lesz alkalmas arra, hogy nemzeti ünnepeink budapesti megjelenítésének tisztelgő objektuma legyen. Ezért a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Társaság, kereste annak a lehetőségét, hogy megtalálja Budapesten azt a legjobb objektumot, amelynek díszvilágítása alkalmas lehet arra, hogy kiemelt látványa révén egy-egy ilyen díszvilágítási esemény megfelelő hatást érjen el, illetve kellően ünnepi jelleget öltsön nemzeti ünnepeink alkalmával. Ugyanakkor alapvető cél volt, hogy a rendelkezésre álló szűkös erőforrások miatt, költséghatékonyan megvalósítható legyen.

A szóba jöhető objektumok közül a Halászbástya tűnt a legalkalmasabbnak. Ennek érdekében A BDK munkatársai, fővárosi jóváhagyás alapján, három napon keresztül tesztelték a különböző színű megvilágítási lehetőségeket a héten.

A Halászbástya színes díszvilágítása kiválóan sikerült, a nagyteljesítményű reflektorok színezése révén megfelelő minőségben jelentek meg a színek a bástyafalon, impozáns képet nyújtva a Dunaparton. Az egyedi színezés alkalmas a nemzeti trikolor megjelenítésére, illetve egy vagy két, esetleg három szín egyidejű megjelenítésére.

A díszvilágításról Sepcsik Tamás és Horváth András képei megtekinthetők itt.

Start typing and press Enter to search