Budapesten járt az eTourEurope

 / Híreink

6 nemzet 12 elektromos autó teamje indult 2014. május 17-én Münchenből egy 4.200 km-es körútra. Ennek során 9 nap alatt 9 fővárost érintettek ? köztük Párizst, Berlint, Prágát, Pozsonyt, Budapestet és Bécset ? ahol eRoadshow-kat tartottak.

2014. május 25-én, Budapesten haladt át az a 9 európai fővárost érintő 12 teamből álló elektromos autós csapat, amely az eTourEurope keretében az e-autózást népszerűsíti Európa szerte. Az ELMŰ anyavállalata, az RWE a túra egyik támogatója, így a szervezők az ELMŰ-t kérték fel, hogy biztosítson töltési lehetőséget, és segítse a program budapesti megvalósulását.

A túra résztvevői információt gyűjtenek az adott országban az e-autózás helyzetéről és az ott hozzáférhető töltő infrastruktúráról, valamint a körút végén kiértékelik a tapasztalatokat az elektromos autók nagy távolságon történő használatáról is.

image001

Magyarországra 6 autóval érkeztek, 4 TESLA, 1 Peugeot 106-os és egy Fine Mobile TWIKE háromkerekű elektromos jármű volt a konvojban.

Budapestre május 25-én, vasárnap koradélután érkeztek meg előző állomásukról, Pozsonyból. Az M1 autópálya budapesti bevezetőjénél csatlakozott hozzájuk a magyar csapat, köztük a BDK Kft. Peugeot iOn Active gépkocsijával Zsuppán Tamás kollégánk, és bekísérték őket az ELMŰ Váci úti központjába, ahol a meglévő és az udvarban felépített ideiglenes töltőkről tudtak ?tankolni?. Eközben természetesen lehetőség nyílt a velük történő konzultálásra és tapasztalatcserére az elektromos autók használatát illetően.

A ELMŰ székháznál való töltést követően a WestEnd City Center elé hajtottak, ahol a hét végén zajlott egy szintén az e-autózást népszerűsítő rendezvény annak kapcsán, hogy az ELMŰ a WestEnd-ben is új töltőpontokat helyezett üzembe.

A csapat a WestEnd elől indult tovább a túrájára Bécs felé.

A rendezvényről készült rövid videó az alábbi linken található:

http://www.youtube.com/watch?v=zAKzAcVflOw&feature=youtu.be

Start typing and press Enter to search