Vízkék köntösben a Lánchíd

 / Híreink

Hazánk egyik fő látványossága kékbe borulva várja a vizes Vb-re érkező turistákat

Budapest, 2017. április 15. ? Kék színben ragyogott Budapest és hazánk egyik legismertebb látványossága, a Lánchíd. A hidat a víz színével beborító turisztikai nevezetesség minden hónap 14-én lesz megtekinthető egészen a 17. FINA Világbajnokság nyitónapjáig. Hazánk eddigi legnagyobb sporteseményére közel 90 000 külföldi turistát, és összesen 350 000 nézőt várnak a szervezők.   

 

2017. április 14-én, este 20:00 és 01:00 óra között FINA kék színnel világították meg a Lánchidat. Budapest ikonikus hidján a látványosság arra hívta fel a figyelmet, hogy július 14-én, napra pontosan három hónap múlva kezdődik minden idők legnagyobb hazai sporteseménye, a 17. FINA Világbajnokság. A hidat kékre ?festő? akció, amelyet a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft munkatársai valósítanak meg május, június és július 14. napján is megismétlődik majd, folyamatosan jelezve a Vb indulását.

?Budapest egyik legismertebb nevezetességét a világ minden tájáról érkező turisták ezrei keresik fel naponta. Esténként, a kivilágított épületről több száz fotó és selfie készül, így a vízkék köntösbe öltöztetett Lánchíd egy látványos eszköz lehet arra, hogy tovább népszerűsítse a világeseményt. Az országimázs erősítése érdekében a főváros turisztikailag kiemelt pontjai és az ikonikus magyar sportolók egy hamarosan induló hazai és nemzetközi reklámkampányban is hangsúlyos szerepet kapnak majd? ? hangsúlyozza az akció kapcsán Borsa Miklós, a világbajnokságot szervező Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivője.

?A célunk, hogy az előzetesen várt 85 ezer külföldi turistánál is többen érkezzenek majd hazánkba, akik az itt tartózkodásuk során végig azt érezzék, Magyarország nem csupán szervezőként, hanem házigazdaként várta őket? ? tette hozzá a szóvivő.

 

Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.

press@fina-budapest2017.hu

 

A fotók készítője: Mészáros András

Start typing and press Enter to search