1. Nem jó a közvilágítás a kerékpárúton, tudnák ?e bővíteni?

A BDK közvilágítás üzemeltetésével foglalkozik, nincs pénzügyi forrása ennek megvalósításához. Ezzel a kérdéssel a helyi vagy a Fővárosi Önkormányzathoz kell fordulni. A kivitelezésben az önkormányzat megkeresése esetén készségesen részt veszünk.

 

2. Nyelvtanár vagyok, az önök lámpaoszlopára kitehetem-e a hirdetésemet?

Nem lehetséges, mert hirdetményt, plakátot felragasztani csak az erre kijelölt helyen szabad. 218/1999 (XII. 28.) Korm. Rendelet.

 

3. Mikor üzemel a közvilágítás télen és nyáron? Hogyan veszik figyelembe az eltérő üzemeltetési időket?

A közvilágítás a közterületnek a közlekedés-, köz- és vagyonbiztonság érdekében szükséges összefüggő, rendszeres, meghatározott időtartamú, villamos üzemű megvilágítása. A Budapest területén a közvilágítást télen és nyáron is központi vezérléssel, hangfrekvenciális vevő segítségével, egy helyről kapcsolják. Figyelembe veszik a meghatározott megvilágítási hátár szintet, mely alatt be kell kapcsolni.
Az alagútban, aluljárókban folyamatos, illetőleg nappali kapcsolásos üzemmódban üzemeltetjük a közvilágítási berendezéseket.

 

4. A házam előtti járdában közvilágítási oszlop került elhelyezésre, a rajta lévő lámpatest este-, és éjjel a szobáinkba is bevilágít, ami zavarja a nyugalmunkat. Mi a teendő annak érdekében, hogy ez a zavaró körülmény megszüntetésre vagy mérséklésre kerüljön?

A BDK Kft. közvilágítás üzemeltetésével foglalkozik, nem létesít új berendezéseket. Az új beruházás miatt panaszos írásbeli megkereséssel, levéllel kell fordulni az illetékes Önkormányzat felé a helyzet megoldására.
Kompromisszumos megoldás keresése javasolt. Ide tartozik az oszlop mérsékelt távolságon belüli áthelyezése, figyelembe véve a szabványban előírtakat a megvilágítás szintjére. Más megoldás az ablakokra redőny, sötétítő függöny felszerelése, ill. minden fél megnyugtató más műszaki megoldás.

 

5. A kerületünk kis mellék utcájában, kábeles közvilágítás üzemel. Az Önkormányzat fásítási programot hirdetett meg, de a szűk járda miatt a díszfákat csak a közvilágítást ellátó, meglévő kábelek nyomvonalában lehetne ültetni.. Mi a teendő ilyen esetben? Kivel kell az egyeztetést lefolytatni, hogy az utcánk fásítását mindenki megelégedésére elvégezhessük?

A beruházónak ajánljuk előzetesen a BDK Kft.-vel egyeztetni a fák ültetési helyeit. A kábel hálózatot érintő helyeken a közvilágítási kábel utólagos védelemről gondoskodni kell. Javasoljuk, hogy az ültetést végző cég rendeljen műszaki ellenőrzést a BDK Kft.-nél.

Nem talált választ kérdésére? Tegye fel nekünk!

 

 

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Kérdés

    Start typing and press Enter to search