Mi is “megtettük a magunkét”?

 / Híreink

“Tedd meg MAgadért” elnevezéssel a Főkert Nonprofit Zrt. és a BVK Holding Föld napi családi programot szervezett a Városligetben 2013. április 20-án.

Mi is “megtettük a magunkét” – a BDK dolgozói is hozzájárultak a Föld napi Guinness-rekord felállításához.

Sikeres Guinness-rekord felállításával zárult a Föld napi családi program a Városligetben. Csaknem 21.000 árvácskát ültettek el önkéntesek, hogy megújítsák a parkot. Az egész napos rendezvény fővédnöke Tarlós István főpolgármester volt, a programot György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes és Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár nyitotta meg.

Az önkéntes kertészek ezen a napon Guinness-rekordnak számító 519 ládányi, azaz 20.750 tő árvácskát és cserjét ültettek el 800 négyzetméteren, a liget 10 pontján. Voltak, akik játszótereket tisztítottak, sportpályát festettek, gyöngykavicsot terítettek, padokat festettek le egyedi mintákkal, illetve egyéb installációk készítésében is segédkeztek.

A Föld napi eseményen az összes fővárosi közszolgáltató cég képviseltette magát, így jelen volt a Vízművek, a FŐGÁZ, az FCSM, az ELMŰ, a Díjbeszedő, a BFVK, a BKK, valamint Zugló Önkormányzatának képviselője is.

Magyarország az elsők között csatlakozott a Föld Napja mozgalomhoz 1990-ben. Azóta évről évre egyre többen ültetnek növényeket vagy hirdetnek patak- és falutakarítást bolygónk védelmének jegyében. A világméretűvé vált mozgalommal a résztvevők a közös felelősségre kívánják felhívni a figyelmet.

A városligeti, Föld napi önkéntes munkákban résztvevők karszalagot kaptak, ezt felmutatva a Liget Köztársaság egyes tagjainál (Fővárosi Állat- és Növénykert, Széchenyi Gyógyfürdő, Vidám Park, Közlekedési Múzeum, Műcsarnok, Szépművészeti Múzeum, Robinson Étterem, Széchenyi Kertvendéglő) egész hétvégén kedvezményt vehetek igénybe.

A BDK-t hét lelkes kolléga képviselte. Köszönet illet minden résztvevőt munkájáért, segítségéért!

A képen látható kollégák: Pribeli Ferenc, Kocsis István, Molnár István, Galambos Gyula, Molnár Géza Zoltán, Havay Zoltán, Pap Zoltán

További képek az árvácska ültetésről:

 

 

 

Start typing and press Enter to search