ELÉRHETŐSÉGEK

BDK Székhely:

Cím: 1203 Budapest, Csepeli átjáró 1-3.
Telefon: +36 1 238 4110
Fax: +36 1 238 4323
E-mail: bdk@bdk.hu

Hibabejelentés:
7:00 – 15:00 óra között: +36 1 238 4110
15:00 – 7:00 óra között: +36 1 238 3939

Belvárosi Közvilágítási Üzem

Cím: 1076 Budapest, Garay u. 6-14.
Telefon: +36 1 238 2515

Dél-pesti Közvilágítási Üzem

Cím: 1203 Budapest, Csepeli átjáró 1-3.
Telefon: +36 1 238 4150

VEZETŐSÉG

PAP ZOLTÁN
ÜGYVEZETŐ

KISS ZSUZSANNA
FŐKÖNYVELŐ

CSÁSZÁR FERENC
BERUHÁZÁSI VEZETŐ

MOLNÁR KÁROLY
TERVEZÉSI ÉS FEJLESZTÉSI VEZETŐ

TAMÁS LÁSZLÓ
ÜZEMELTETÉSI VEZETŐ

JAMNICZKI PÉTER
BELVÁROSI ÜZEMVEZETŐ

TÓTH KÁROLY
DÉL-PESTI ÜZEMVEZETŐ

A BDK csapat

(Előre szólunk: aki nem volt ott a fotózáson, azt többé-kevésbé “idefotosopoltuk”.  Ezért utóloagos elnézést kérünk. )

SZAKMAI PARNEREK

BUDAPEST PORTÁL

E-ON

ELMŰ - ÉMÁSZ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

LUCI ASSOCIATION

MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET

FŐTÁV ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

VILÁGÍTÁS- TECHNIKAI TÁRSASÁG

VILLANYSZERELŐK LAPJA

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

A BDK közvilágítás üzemeltetésével foglalkozik, nincs pénzügyi forrása ennek megvalósításához. Ezzel a kérdéssel a helyi vagy a Fővárosi Önkormányzathoz kell fordulni. A kivitelezésben az önkormányzat megkeresése esetén készségesen részt veszünk.

Nem lehetséges, mert hirdetményt, plakátot felragasztani csak az erre kijelölt helyen szabad. 218/1999 (XII. 28.) Korm. Rendelet.

A közvilágítás a közterületnek a közlekedés-, köz- és vagyonbiztonság érdekében szükséges összefüggő, rendszeres, meghatározott időtartamú, villamos üzemű megvilágítása. A Budapest területén a közvilágítást télen és nyáron is központi vezérléssel, hangfrekvenciális vevő segítségével, egy helyről kapcsolják. Figyelembe veszik a meghatározott megvilágítási hátár szintet, mely alatt be kell kapcsolni.
Az alagútban, aluljárókban folyamatos, illetőleg nappali kapcsolásos üzemmódban üzemeltetjük a közvilágítási berendezéseket.

A BDK Kft. közvilágítás üzemeltetésével foglalkozik, nem létesít új berendezéseket. Az új beruházás miatt panaszos írásbeli megkereséssel, levéllel kell fordulni az illetékes Önkormányzat felé a helyzet megoldására.
Kompromisszumos megoldás keresése javasolt. Ide tartozik az oszlop mérsékelt távolságon belüli áthelyezése, figyelembe véve a szabványban előírtakat a megvilágítás szintjére. Más megoldás az ablakokra redőny, sötétítő függöny felszerelése, ill. minden fél megnyugtató más műszaki megoldás.

A beruházónak ajánljuk előzetesen a BDK Kft.-vel egyeztetni a fák ültetési helyeit. A kábel hálózatot érintő helyeken a közvilágítási kábel utólagos védelemről gondoskodni kell. Javasoljuk, hogy az ültetést végző cég rendeljen műszaki ellenőrzést a BDK Kft.-nél.

Start typing and press Enter to search