Végéhez közeledik a karácsonyi díszítő világítás felszerelése

 / Híreink

A fővárosi karácsonyi díszítő világítás szerelési munkáit a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. végzi el közszolgáltatási szerződése alapján. Ezen túlmenően a társaság mintegy 15 kerületben is dolgozik az önkormányzatok karácsonyi díszítésén, amelyet pályáztatás útján nyert el. Célunk, hogy Budapest ünnepi díszbe öltözve készülhessen a közelgő ünnepekre.

 

 

 

Karácsonyi díszítő világítás 2013körszimmetrikus kicsi

A fővárosi karácsonyi díszítő világítás szerelési munkáit a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft végzi el közszolgáltatási szerződése alapján. A munkák zömét éjszakai műszakban végzi, hogy a karácsonyi felkészülés ne zavarja a város mindennapi forgalmát.

A Fővárosi Önkormányzat részére a BDK Kft mintegy 900 díszítő elemet és közel 30 kmfényfüzért helyez el, a Városháza parkban, az Andrássy úton az Oktogonig, a

DSC06051Nagymező utcában, a Liszt Ferenc téren, a Vörösmarty téren, a Váci utcában és a környező utcákban, a Batthyány téren és a Clark Ádám téren.

A díszítő elemek között különleges az a 24 db kisméretű és 8 db nagyméretű egyedi gyártású, háromdimenziós dísz ? szaknyelven ?körszimmetrikus? motívum ? amely még Európában is különlegeségnek számít. Ezen elemek az Oktogonon, az Andrássy út-Bajcsy Zsilinszky út sarkán és az Operánál láthatóak.

Az idei karácsony különlegessége lesz a Városháza park díszítése, ahol karácsonyi

Vörösmarty tér-2012-kicsi

hangulatot árasztó ?fényfüzér-liget?-ben sétálhatnak a járókelők a Budapesti Advent

rendezvényéhez kapcsolódóan. Itt kerül sor a Főváros karácsonyi adventi koszorújára helyezett gyertyák meggyújtására és a fővárosi karácsonyi díszkivilágítás elindítására is.

A karácsonyi motívumok közül a Vörösmarty téren karácsonyfadíszeket imitáló színes gömbök és hókristály függöny hóesés imitáció látható.

A többi helyszínen hópaplanos fenyő, gyertyás

DSC06057angyalokfalikarok, gömbök, koronás hókristály motívumok, fénypalást és lampionos gyertyák, valamint a Batthyány tér és a Szent Anna templom nyugalmát vigyázó angyal motívumok díszítik a fővárost.

Az Andrássy úton közel 30 km fényfüzér és a több, mint 200 jégcsap formájú díszítőelem emeli az ünnepi légkört.

 

DSC06047

A hét fővárosi helyszínen a karácsonyi hangulatot közel félmillió fénypont biztosítja. A modern kor követelményeinek megfelelően a fák és kandeláberek díszítésére kizárólag energiatakarékos, LED-es fényfüzéreket használunk fel.

Ezzel a karácsonyi díszítő világítás beépített teljesítménye a korábbi évek mintegy 240 kW teljesítmény igényéhez képest mindössze 90 kW, ami jelentős energia-megtakarítást eredményez. Ez alapján a Főváros által megrendelt helyszíneken a karácsonyi díszvilágítás áramdíja a teljes időszak alatt (november 29- január 6.) alig több, mint 1 M Ft-ot tesz ki.

DSC06055

Ezen túlmenően a társaság közel 15 kerületben is elvégzi az önkormányzatok díszítését is, amelyet pályáztatás útján nyert el. Célunk, hogy Budapest igazi adventi hangulattal várja az ünnepeket.

 

 

A karácsonyi előkészületi munkákról itt láthatók további képek:

Start typing and press Enter to search