A Föld órája a Jánoshegyi Erzsébet kilátóból

 / Híreink

Budapest Főpolgármesteri jóváhagyással immár tizedik alkalommal csatlakozott a tizenegy év óta minden évben a WWF szervezésében megrendezett Föld órája nemzetközi rendezvényhez, amelynek keretében a BDK Kft és az ELMÜ együttműködésében térítésmentesen került lekapcsolásra Budapest díszvilágítása március 25-én szombaton 20.30 és 21.30 között. Az egy órás üzemszünet alatt közel  1400 kWh energia megtakarítás keletkezett.

 

Idén, szakítva az eddigi hagyományokkal, esti, fejlámpás kirándulást szervezett a WWF a Föld óraja rendezvény keretében. A Normafánál található Síháztól indult a fejlámpás séta a János-hegyi Erzsébet kilátóhoz, ahol 20.30-kor Dr Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes részvételével, szimbolikusan közösen lekapcsolták a WWF képviselői Budapest díszvilágítását.

Az érdeklődő résztvevők fogadalmat tehettek, amelyben hitet tettek a természet erőforrásaival történő okos gazdálkodás, a pazarlás kerülése és az energiatakarékosság mellett.

 

A BDK Kft aktívan kiveszi részét az energia takarékosság megvalósításából, hiszen őt éve indított energia takarékossági programja eredményeként a köz- és díszvilágítás korszerűsítésével mintegy 1 GWh energia megtakarítást sikerült elérni.

 

A Föld órája a WWF által életre hívott, minden év márciusának utolsó vagy utolsó előtti szombatján megrendezésre kerülő nemzetközi esemény, melyben arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére. A Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.

A BDK Kft. üzemeltetésében lévő mintegy 260 berendezés – a többi között a Budai Vár, a Lánchíd és a Parlament, Margit híd, a Szabadság híd – díszvilágításának ki- és bekapcsolása programozottan és távirányítással, úgynevezett hangfrekvenciás körvezérlés segítségével, a rendezvény időpontjára időzítetten történt.

A le- és felkapcsolásról készült képeket itt tekintheti meg:

Start typing and press Enter to search