A Föld órája

 / Híreink

Budapest Főpolgármesteri jóváhagyással immár 13. alkalommal csatlakozik a minden évben, a WWF szervezésében megrendezett Föld órája nemzetközi rendezvényhez. Ennek keretében a BDK Kft és az ELMÜ együttműködésében ismét térítésmentesen kerül lekapcsolásra Budapest díszvilágítása március 27-én szombaton 20.30 és 21.30 között. Az egy órás üzemszünet alatt közel 1200 kWh energia megtakarítás keletkezik.

“Kapcsolj le, de tartsd nyitva a szemed!” – jelzi a WWF honlapján az idei Föld órája jelmondata arra utalva, hogy a szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója egyre inkább a természeti értékekre és azok megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt.

( https://wwf.hu/cselekedj/foldoraja/ )

A Föld órája a WWF által életre hívott, minden év márciusának utolsó vagy utolsó előtti szombatján megrendezésre kerülő nemzetközi esemény, melyben arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére. A Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.

A BDK Kft. üzemeltetésében lévő közel 300 díszvilágítási berendezés – a többi között a Lánchíd és a Parlament, Szabadságszobor, Halászbástya, a dunai hidak – díszvilágításának ki- és bekapcsolása programozottan és távirányítással, úgynevezett hangfrekvenciás körvezérlés segítségével, a rendezvény időpontjára időzítetten történik.

A BDK Kft munkája során, aktívan kiveszi részét az energia takarékosság megvalósításából, hiszen energia hatékonysági programja eredményeként, a következő öt évben, évente 4000 lámpatest LED-es korszerűsítését végzi el, melyek évi több százezer kilowattóra energia megtakarítást eredményeznek.

Start typing and press Enter to search