A Gazdagréti Szent Angyalok plébánia felszentelésére elkészült a templom különleges díszvilágítása

 / Híreink

A festői környezetben elhelyezkedő Gazdagréti Szent Angyalok plébánia a közelmúltban jelentős kormányzati támogatásból megújult.

A templomnak korábban nem volt díszvilágítása, de a felújítást követően a Plébánia részéről felmerült az igény, hogy az esti órákban is látható legyen a felújított templom. Az elhelyezkedéséből adódóan nemcsak a helyi közösség tud gyönyörködni az esti látványban, de akár az M0 autópálya, és a budapesti bevezető út szakaszairól is jól látható a templom.

A Fővárosi Önkormányzat döntése alapján, a Főváros által biztosított fejlesztési forrás terhére a korszerűsítés a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. beruházásában valósult meg. A díszvilágítás tervezése és kivitelezése 41 M Ft-os fővárosi támogatást jelentett.

A plébánia díszvilágítása a templom kertben elhelyezett, körben, az épület körül telepített oszlopokról, tartószerkezetekről, valamint a templom épületére, kupolájára felszerelt mindösszesen 74 db fényvetőről történik. A díszvilágítás beépített teljesítménye mindössze 8,1 kW, amely éves szinten kevesebb, mint fél millió Ft költséget jelent. A kivitelezést a Lisys Projekt Kft végezte, egyedi alpin technika alkalmazásával.

A díszvilágítás különlegessége, hogy a fővárosi díszvilágítási objektumok esetében elsőként került alkalmazásra színes RGB ledes technológia, amellyel a templom csúcsán elhelyezett üveg kupola és kereszt megvilágítása történik. Ez lehetővé teszi, hogy kupola és a kereszt esti látványképe, előre programozott módon, a Római Katolikus Egyház által előírt liturgikus naptár szerinti napnak megfelelő színben pompázzon.

Az ünnepélyes templomszentelésre október elsején kerül sor. Ehhez igazodva a felszentelés előestéjétől kezdi meg működését a templom díszvilágítása, mely révén újabb, Budapest újabb látványelemmel gazdagodik, messziről köszöntve nemcsak a helyi lakosokat, hanem az autópályán Budapestre érkezőket egyaránt.

Start typing and press Enter to search