Advent első vasárnapján felgyúltak a karácsonyi fények a budapesti utcákon

 / Híreink

Az első gyertya meggyújtásával elindult a Budapesti Advent rendezvény sorozata a Városháza parkban, és ezzel egyidőben felgyúltak a karácsonyi fények a budapesti utcákon a Főpolgármesteri Hivatal által megrendelt hét helyszínen (Városháza park, Andrássy út Oktogonig tartó része, Nagymező utca, Liszt Ferenc tér, Vörösmarty tér, Váci utca és a környező utcák, Batthyány tér és a Clark Ádám tér)

 

Ezt megelőzően szombaton az óbudai főtéren, vasárnap pedig a Bazilikánál is felgyúltak a karácsonyi fények. Ezeket és további 13 kerület díszítését is a BDK munkatársai végezték. A közeli napokban a legtöbb kerületi karácsonyi díszvilágítás is elindul, a hét végéig a teljes város karácsonyi díszben pompázik majd.

Újdonság idén a Bálna karácsonyi díszítése, mellyel december hatodikán egy újabb elemmel bővül a díszbe öltöztetett helyszínek száma.

Az idei karácsony érdekessége ismét a Városháza park, ahol karácsonyi hangulatot árasztó ?fényfüzér-liget?-ben sétálhatnak a járókelők a Budapesti Advent rendezvényéhez kapcsolódóan. A karácsonyi motívumok közül a Vörösmarty téren karácsonyfadíszeket imitáló színes gömbök és hóesés imitáció látható. A gömbök kicsit alacsonyabbra kerültek, hangulatosabbá téve a teret. A többi helyszínen hópaplanos-fenyő, gyertyás falikarok, gömbök, koronás hókristály motívumok, fénypalást és lampionos gyertyák, valamint a Batthyány tér és a Szent Anna templom nyugalmát vigyázó angyal motívumok díszítik a fővárost. Az Andrássy úton közel 30 km fényfüzér és mintegy 200 jégcsap formájú díszítőelem révén szinte karácsonyi fényalagútban autózhatunk, sétálhatunk január hatodikáig.

Minden kedves olvasónknak szép adventi készülődést kívánunk.

Start typing and press Enter to search