Az Autizmus világnapján Kéken ragyogott a Szabadság-szobor

 / Híreink

Budapest Főváros Főpolgármesterének engedélyével, április 2-án, az Autizmus Világnapján, az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) megrendelése alapján, a Szabadság-szobor kék színű világítást kapott.

Az ENSZ 62/139-es határozata, 2007 december 18-án jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, amely tízmilliókat érint a földön. Az Autizmus Világnapja ENSZ határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban.

Az Autisták Országos Szövetsége, hasonlóan a többi nemzetközi, országos, és regionális szerveződéshez ? 2017-ben ismét csatlakozott a Ragyogj Kéken Kampányhoz. Április 2-án Budapesten a kampány keretében, immár második alkalommal a Gellért-hegyi Szabadság-szobor kék fénybe öltözött ezen az estén.

A szobor díszvilágításának fehér fényű fém halogén lámpákkal, és speciális hőálló fényszűrő fóliával történő átszerelését a BDK Kft. munkatársai végezték el. A társaság, a társadalmi felelősségvállalása jegyében, munkájával – minimális anyagköltség elszámolás mellett – járult hozzá a rendezvény sikeréhez.

 

Start typing and press Enter to search