Elkészült a Római part közvilágítás bővítése

 / Híreink

A Főváros által biztosított többlet forrásból A BDK Kft kivitelezésében, elkészült az Aranypatak – Pünkösdfürdői út közötti szakaszon, a Római part közvilágításának bővítése négy helyszínen, aminek eredményeképpen egy kb. 5 km-es teljes szakaszon, megvalósult a biztonságos esti sportolás, szórakozás lehetősége.

A szabadidős tevékenység feltételeinek javítása érdekében, a fővárossal és a kerülettel együttműködésben, a BDK Budapesti Dísz és Közvilágítási Kft kivitelezésében, a Római parti Kossuth Lajos üdülőparton, az Aranyhegyi patak és a Pünkösdfürdő utca közötti szakaszon kiépült, illetve kibővült a közvilágítást ott, ahol szakaszosan hiányzott. Ezzel egy kb. 5 km-es szakaszon, közvilágítási szempontból biztonságos megvilágítás mellett lehet sétálni, kerékpározni, sportolni. A hálózati eszközök elhelyezése környezetbarát, a természetbe szervesen illeszkedő faoszlopokon történt, ezzel megtartva a táj harmóniáját.

A felújítás során mintegy 450 m hosszú hálózat, 14 környezetbarát faoszlop és 22 db energiahatékony világítótest, valamint 23 új lámpakar került felszerelésre.

A megvalósítás a III. kerületi Önkormányzattal és a helyi természetvédő szervezetekkel együttműködésben valósult meg a lakosság esti sportolási és szórakozási lehetőséginek további javítása érdekében.

Képek: Pap Zoltán BDK

Start typing and press Enter to search