Piros-fehérben ünnepelt az Erzsébet híd

 / Híreink

 

Georgia függetlensége visszaállításának 25. évfordulója alkalmából, Georgia magyarországi nagykövete – e kiemelt ünnep tiszteletére – azzal a kéréssel fordult Főpolgármester Úrhoz, hogy az ünnep alkalmából május 26-án valamely középület Georgia nemzeti zászlójának színeivel, piros és fehér színnel kerüljön megvilágításra.

Főpolgármester úr támogatta a nagyköveti kérést, és engedélyezte a díszvilágítás május 26-án történő módosítását. Ennek megfelelően, a fővárosban, a dísz- és közvilágítási hálózatot üzemeltető BDK Budapesti Dísz-és Közvilágítási Kft. munkatársainak közreműködésével, az Erzsébet hídon a pilon testeket megvilágító  28 fényvetőt, egyedi, saját gyártású hengeres fólia tartóval látta el a Társaság, illetve további 8 fényvető elé feszített ki piros színű fóliát. Ezáltal az ünnep estéjén a Georgiai zászlóban található színekbe öltözött a híd, a pilon vízszintes felső része fehér, a függőleges rész felső négy ötöde pedig piros színt kapott.

A megjelenő képről számos pozitív visszajelzés érkezett, a városban sétáló turisták és helybeliek mind a hídon, mind a Citadellán örömmel fényképezték a Georgia felszabadulásának 25. évfordulója alkalmából piros/fehérben tündöklő Erzsébet hidat.

Start typing and press Enter to search