Három napig kék színben tündököl az Erzsébet híd – Száz éve független Finnország

 / Híreink

Finnország 2017. december 6-án ünnepli függetlenségének századik évfordulóját. Ennek megünneplésére a Finn nagykövetség több rendezvénnyel készül. A Finn nagykövet megkeresésére, Tarlós István Főpolgármester jóváhagyásával, kék színbe öltözik az Erzsébet híd mindkét pilonjának egy része, így a megmaradó, fehéren megvilágított elemmel összhangban a látvány megjeleníti a finn nemzeti zászló színeit.

A Suomi – Finland 100 ünnepi év csúcspontja 2017. december 6-a, a függetlenség elnyerésének 100. évfordulója lesz. A centenárium tiszteletére világszerte számos ikonikus hely és épület kap december első napjaiban kék-fehér díszvilágítást. Budapesten 2017. december 3-6. között a Finn Nagykövetség az állam hivatalos zászlaját szimbolizáló kék-fehér színbe öltözteti a pesti és budai oldalt összekötő Erzsébet hidat. A Gellért-hegyi vízesésnél pedig a Finn Intézet (FinnAgora) megidézi az Északi fényt, az Aurora Borealist egy fényinstalláció segítségével. A vetítés magyar és finn művészek együttműködésében valósul meg, amely a két nemzet legendásan jó kapcsolatát szimbolikusan is erősíti.

A főváros egyik ikonjának számító Erzsébet híd finn függetlenség centenáriuma előtt tisztelgő díszvilágítását, a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. társadalmi felelősségvállalási politikája alapján, önköltségi alapon kivitelezte.

https://areena.yle.fi/1-4302253

Budapesti Dísz és Közvilágítási Kft

 

Start typing and press Enter to search