Karácsonyi ajándék a gyógyuló gyermekeknek a BDK-tól

 / Híreink

Varázslatos fényligetben a Heim Pál kórház belső udvara.

A Heim Pál kórház kommunikációs vezetője azzal a kéréssel kereste meg Társaságunkat, hogy legyünk segítségükre az Üllői úti gyermekkórház belső udvarán lévő fák díszítésében. Európa legnagyobb gyermekgyógyászati intézménye, március óta járványügyi célra országosan kijelölt gyermekkórház. A koronavírus okozta fertőzés miatt megszűnt a gyerekek számára a közös játszószoba lehetősége, a közös folyosókat sem használhatják a gyerekek, programokat is nehéz szervezni számukra. Ezért ünnepi hangulatot szeretnének varázsolni a gyerekek számára, ha a téli sötét időszakokban kinéznek az ablakon, vagy láthassanak kis csodát az épületek közötti diagnosztikai szállításuk alatt. És vannak, akik a karácsonyi világítással lehetőséget kapnak, hogy az udvaron játszhassanak.

Magam is, egykoron beteg gyermek édesapjaként, sok időt töltöttem kórházban legnagyobb fiammal, tudom mit jelenthet a kérés teljesítése. Kollégáimmal, elhatároztuk, hogy ünnepi hangulatot teremtünk a gyermekeknek ebben a különleges járványhelyzetben, és tisztelettel fejet hajtva, igyekszünk egy kis szépséget adni, az amúgy is rendkívüli erőfeszítéseket tevő egészségügyi dolgozóknak.

Mivel a Városháza Parkban és az Andrássy úton másként, környezetbarát módon díszítettünk, a megmaradt füzérek felhasználhatóvá váltak. A Főváros illetékesei nagyfokú emberséggel támogatták az ötletet. Megérintett Bardóczi Sándor főtájépítész úr, megkeresésemre adott válasza: ?a humanizmusnak minden szabályt felül kell tudni írnia Vis maior helyzetekben, és a hivatalnak is szívvel kell tennie, amit tesz.? Emberségből jeles.

A héten tíz markos férfi angyal keze munkájával, 2 nap alatt elkészült a varázslat. A bekapcsolást egy kisfiú végezte el, Dr. Nagy Anikó főigazgató varázspálcájával. Ma este a Heim Pál kórházban a gyermekek öröme tapintható volt. Jutalmunk a sok gyermek mosoly és a jó érzés, hogy segíthettünk! Köszönöm mindenkinek, aki részt vett ebben a felemelő közös munkában.

Pap Zoltán ügyvezető

Képek a BDK angyalokról és a varázslatról elérhető itt:

Start typing and press Enter to search