Közvilágítási harmónia a fonódó villamos Margit híd és Lánchíd közötti szakaszán – megújult a budai alsó rakpart mellvédjén elhelyezett közvilágítás

 / Híreink

A Főváros által biztosított forrásból elkészült a budai alsó rakparton, a Margit híd és Lánchíd közötti szakaszon, a budai alsó rakpart mellvédjén elhelyezett közvilágítás. A beruházás a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft kivitelezésében valósult meg.

A mellvéden elhelyezett, már műszakilag elavult és amortizált közvilágítási oszlopok és lámpatestek helyett, a fonódó villamos vonalán alkalmazott oszlopokkal és világító testekkel azonos, “Baross” típusú közvilágítási oszlopok és “Paneka Midi” típusú lámpatestek kerültek telepítésre. A két híd közötti szakaszon 88 db közvilágítási oszlop és lámpatest cseréjére került sor. A beruházás során 14 db150 W-os és 74 db, a régi, elavult 150 W-os lámpatestek helyett 100 W-os nagyobb hatásfokú lámpatest került elhelyezésre, amely mintegy 15.000 kWh energia, és évi közel fél millió forint áramdíj megtakarítást eredményez.

Az így kialakult látványkép teljes harmóniát mutat, hiszen az érintett szakaszon már minden közvilágítási oszlop és lámpatest azonos típusú, biztosítva az arra járók, illetve a fonódó villamossal utazók számára az egységes hangulatú, harmonikus látványt a budai rakpart nagy látogatottságú szakaszán.

A beruházást a BDK Kft nyílt közbeszerzési pályázat alapján valósította meg. Az összesen 56 M Ft értékű beruházást, a BDK közbeszerzésen első alkalommal nyertes új partnerei, a pomázi illetőségű MNT Systems Kft, valamint a budapesti ARTemisz & Sofia Építőipari Kft valósította meg.

A BDK tervei szerint a Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakasz hasonló jellegű felújítására 2017-ben kerül sor.

 

Fotók (Pap Zoltán BDK):

Start typing and press Enter to search