Lila, majd kék köntösben a Lánchíd pilonjai

 / Híreink

Koraszülöttek Világnapja, valamint UNICEF Magyarország ?Gyerekhang ? Egy nap a gyerekekkel a gyerekekért? program

2017. november 20.

A hétvégén két különböző rendezvény kapcsán pénteken lila, majd másnap három napra kék fényruhába öltözött ismét a Lánchíd.

2017. november 17-én, a Koraszülöttek Világnapja alkalmából ? nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva ? harmadik alakalommal kapott lila kivilágítást Budapest egyik kiemelkedő ikonja, a Lánchíd, mindkét pilonja, valamint a pilonok feletti korona rész.

Az ?Alapítvány károsodott újszülöttek és koraszülöttek rehabilitációjára és utókezelésére? elnevezésű szervezet kezdeményezésére, kapott lila megvilágítást a híd, ezzel felhívva a figyelmet a koraszülés kérdéskörére. Az idén már nemcsak a pilonok, hanem a korona rész is lila színben pompázott, ami még jobban kiemelte a mozgalom színéül választott lila fényhatást.

2017. november 18-20 között kék színben pompázott a Lánchíd az UNICEF Magyarország ?Gyerekhang ? Egy nap a gyerekekkel a gyerekekért? című akció alkalmából, amely azon eseménysorozat része, hogy november 20-án felhívják a figyelmet a világ nehéz sorsú gyermekeinek helyzetére. Bővebb tájékoztatást az Unicef hivatalos oldalán lehet olvasni http://unicef.hu/.

 

Mindkét projekt esetében Tarlós István Főpolgármester jóváhagyásával, a BDK Kft munkatársai végezték el a híd pilonjainak a szín festését, a BDK Kft társadalmi felelősségvállalási politikája alapján, a híd lila, illetve kék ruhába öltöztetését önköltségi alapon vállalta a Társaság.

 

Start typing and press Enter to search