Megújult fényben pompázik a Parlament

 / Híreink

A Hungaro Project Mérnökiroda tervei alapján augusztus 10-re  elkészült Országház új díszvilágítási berendezése. A kivitelező Lisys Fényrendszer Zrt. és a beruházó Országház Hivatala közötti műszaki átadás – átvétel már lezajlott, a BDK Kft részére üzemeltetésre történő  átadás jelenleg folyamatban van, a vagyon várhatóan a Fővároshoz kerül.

A Dunai homlokzat megvilágítását  460 db,  a tetőzetét pedig  222 db lámpatest biztosítja. A sárgás színhatást   nátrium lámpával szerelt vagy színszűrőkkel kiegészített fémhalogén fényforrásokkal biztosították.  LED fényforrás egység 16 db került fel a homlokzatra. Az így adódó 682 db lámpatest összes beépített teljesítménye 108 364 W. Üzemeltetési szempontból lényeges,  hogy a berendezésre 5 év garanciát vállalt a kivitelező. Új üzemeltetési technológia alkalmazását igényli, hogy a tetőzeten és a homlokzaton lévő lámpatestek egy része csak alpinista technikával javítható.
Fontos tudni, hogy a Kossuth tér irányából korábban a BDK Kft által létesített ideiglenes díszvilágítás megmaradt, itt a közvilágítási oszlopokra szerelt 24 db 1000 W-os THORN OCCU  lámpatestben idén (a beruházáshoz kapcsolódóan és figyelembe véve a 2014-re tervezett átépítést) csoportos fényforrás cserét végeztünk.

Start typing and press Enter to search