Ónos eső és fagy állította kihívás elé a BDK-t

 / Híreink


December elején nagy mennyiségű ónos eső és fagy hatalmas kihívás elé állította kollégáinkat, hogy a XII. kerület és a II. kerület egyes részein a közvilágítás mielőbb helyre álljon. Mára szinte a teljes területen ismét működik a közvilágítás.

 

A december elejei ónos eső a háztartások áramellátásán túlmenően, a közvilágítást is lebénította az érintett kerületekben, hiszen sok terület maradt áram nélkül a kidőlt oszlopok és fák miatt leszakadt vezetékek következtében. Közel húsz utcában kellett kisebb-nagyobb mértékben helyreállítani a közvilágítást, mivel sok esetben a vezetékek szinte teljesen tönkrementek. Volt olyan terület, ahol egy teljes hálózatot újra kellett építeni.

 

Kollégáink az ELMÜ-vel, az érintett Önkormányzatokkal és a Katasztrófavédelemmel együttműködve a legkritikusabb területeken is el tudták végezni a közvilágítás helyre állítását és a területen gyakorlatilag újra működik a szolgáltatás.

 

Szakmailag felkészült és emberileg elkötelezett kollégáink segítségével sikerült úrrá lenni a krízis helyzeten és az áramszolgáltatás helyre állítása után, azonnal megkezdtük a közvilágítás üzembe helyezését. Ezen túlmenően a krízis helyzet elhárításának munkálataiban sikerült rendelkezésre álltunk az ELMÜ számára is.

Közös munkánk eredményeként helyreállt már a közvilágítás is az érintett területeken, a még meglevő kisebb hibákat folyamatosan javítjuk.

Köszönjük a munkában részt vevő szervezetek együttműködését, és tisztelettel köszönöm minden kollégám áldozatos munkáját, aki részt vett a rendkívüli helyzet elhárításában.

Pap Zoltán

ügyvezető

 

Start typing and press Enter to search