Tájékoztató a Pók utcai lakótelep LED rekonstrukciójával kapcsolatos lakossági észrevételekre

 / Híreink

Tisztelt Pók utcai Lakosok!

 

Köszönettel megkaptuk leveleiket, amelyet a Pók utcai LED-es rekonstrukció kapcsán küldtek, kérésünknek is eleget téve, megtiszteltek minket véleményükkel. Köszönjük az együttműködést, a jobbító szándékot!

 

Megértve véleményüket, miszerint a Pók utcai lakótelep egyes részein vannak olyan területek, ahol korrigálásra szorul a közvilágítás jelenlegi beállítása, esetleg hatóköre, megkezdtük ennek felmérését, illetve a lámpatest gyártó világcéggel egyeztetést folytatunk a lehetséges megoldásokról. Április 8-án újabb bejárást tartottunk, amelyen részt vettek a gyártó szakmérnökei, a III. kerületi Önkormányzat képviselője és a BDK Kft. vezető szakemberei, akik a helyszínen tolmácsolták az Önkormányzathoz, illetve a Társasághoz beérkezett észrevételeket, panaszokat. A műszaki szemlén a meglévő lámpatestek beállításának módosításában egyeztünk meg, ennek érdekében a gyártó műszaki vizsgálatot végez, hogy milyen megoldási lehetőségek állnak fenn, amelyek kizárólag a jogszerű megoldások keretei között orvosolni tudják a felmerült problémákat.

 

Ez nem lesz nagyon gyors folyamat ? kivéve a beállításokat, a lámpatestek beállítási szögének korrekcióját, amit saját hatáskörben el tud végezni a BDK Kft. ?, de azon dolgozunk teljes erővel, hogy a felmerült problémák a lehetséges legjobban megoldásra kerüljenek. Sajnos a régi közvilágítás helyreállítása nem megoldás, hiszen ezek több, mint húsz éves, nagyon elavult és drágán működő berendezések voltak, bármennyire is megszerette a lakosság. Ezeket mindenképpen cserélni kellett volna és az új szabványoknak való megfelelés miatt a fényszennyezés csökkentését nem lehetett volna biztosítani, csak síküveges búrákkal, ami a szórt fényt önmagában is csökkentette volna. Természetesesen ezzel nem azt állítjuk, hogy nincsenek korrigálandó részek, csak azt szeretnénk megerősíteni, hogy a régi világítás helyreállítására sajnos nincs mód. A jelenlegi megoldás alapján kell a lakosság és az önkormányzat számára egyaránt kielégítő (köz- és közlekedésbiztonságot adó, energia hatékony, szabványos) megoldást találni.

 

Előzetes elképzelésünk szerint, a lámpák beállításának (a világítási szög 5 fokos eltérítésének) megvalósítását április végéig el tudjuk végezni, a gyártó céggel való konzultáció és megállapodás alapján szükséges korrekciókat terveink szerint május végéig szeretnénk lebonyolítani.

 

Mindezek megvalósításáig szíves türelmüket kérjük.

 

Tisztelettel,

 

PAP Zoltán

Ügyvezető

 

Start typing and press Enter to search