Trianon-száz éve

 / Híreink

A nemzeti lobogó színeiben pompázik a Lánchíd ma este

 

A Trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójára emlékezve, Főpolgármester Úr döntése alapján, ma este, a nemzeti lobogó színeiben pompázik Budapest ikonikus ékköve, a Lánchíd. A lámpatestek színezése a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft kivitelezésében valósul meg.

 

A látvány kialakítása érdekében piros fóliát kap a Lánchíd két pilonjának tetején, az úgynevezett koronán levő 26-26 db, egyenként 70W teljesítményű, 3000 Kelvin színhőmérsékletű fémhalogén fényvető.

 

A két pilon középső része, megtartva az eredeti színt, meleg fehér fényű marad, hasonlóképpen az egészségügyben dolgozók tiszteletére fehér színben világító,  a hídon elhelyezett közvilágítási lámpatestekkel. A pilon középső részének megvilágítását 144 db 70 és 150 W-os teljesítményű, 3000K színhőmérsékletű fémhalogén fényvető  biztosítja.

 

A híd két pillérén elhelyezett, 12 db 70W fémhalogén 3000K és 12 db 150W fémhalogén 3000K fényvető üveglapjához zöld fólia kerül rögzítésre alpinista technikával, ezzel kiteljesítve a trikolor színeit.

 

A díszvilágítás felkapcsolása a közvilágítással együtt automatikusan történik  – az időjárási viszonyok függvényében ? várhatóan 20.45-21.00 között, ennek megfelelően, figyelemmel a fémhalogén lámpák bemelegedési idejére, a látvány teljes egészében 21.15-től évezhető.

Start typing and press Enter to search