Ünnepi fények nyomában – Adventi séta Budapesten – 2018

 / Híreink

Google útvonalterv

Karácsony közeledtével, az adventi várakozás idején – a BDK Budapesti Dísz és Közvilágítási Kft munkatársai révén – újra ünnepi fénybe borul csodaszép fővárosunk. A városközpont legdíszesebbek helyszínei egy rövid séta alkalmával körbejárhatóak. A Városháza parki fényligetből elindulva az Operáig, érintve a Vörösmarty teret, Erzsébet teret, József Attila utcát, a Bazilikát és az Andrássy utat mindössze két km hosszú a hangulatos adventi séta.

A Városháza parkban idén is megrendezésre kerül a téli fesztivál és karácsonyi vásár, melynek keretében az állandó árusok kínálata mellett, az adventi hétvégéken különböző érdekes programokkal várják a látogatókat. Advent vasárnapokon ünnepélyes gyertyagyújtásra kerül sor.

A Városháza parkból a Deák Ferenc utcán végigsétálva eljuthatnak a Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárra, mely Európa 10 legszebb vásárának egyike

A Vörösmarty téren kézműves gasztronómiai- és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várják az érdeklődőket, ahol kizárólag kézműves termékekkel találkozhat a vásárló; a kiállítókat szakmai zsűri választja ki szigorú minőségi követelmények alapján. A magas színvonalú gasztronómiát hagyományos és újragondolt karácsonyi ételek és italok: szálkamentes halászlé, faszénen sült pisztráng, egész malac sütve, kacsazsírban pirított sütőtök csípős tökmaggal, és lúdmáj kolbász képviselik.

A vásári forgatagból betekinthetünk a Váci utcába, ahol az utca felett ragyogó csillagok hangulatos fényeit is megpillanthatjuk.

A Vörösmarty térről az Erzsébet téren áthaladva, az Október 6. utcán, vagy a Sas utcán át érhető el a szintén nagyon népszerű Szent István téri Advent kirakodóvásár, mely a Bazilika, a belváros fő találkozási pontja előtt kerül megrendezésre. A Bazilika homlokzata sötétedés után minden nap pompás fényárba borul, Közép-Európa egyik legnagyobb 3D-s fényjátékát bemutatva. A téren. Kulturális programsorozattal, kézműves foglalkozásokkal és meglepetés koncertekkel is várják az ide látogatókat.

Az Andrássy úton fényfüzér alagútban haladhatunk akár az Oktogonig.

Az Operánál a kisföldalattira szállva, megérkezhetnek a karácsonyi hangulatba öltöztetett városligeti műjégpályára, ahol igazi adventi programként a Vajdahunyad vára előtt korcsolyázhatnak, vagy akár vissza is térhetnek a kiinduló ponthoz, a Városháza parkba és elfogyaszthatnak egy pohár kellemes forralt bort.

Kellemes időtöltést kívánunk!

Start typing and press Enter to search