A BDK Kft. kiemelkedő szerepet játszik Budapesten a karácsonyi díszítő világítás kiépítésében és üzemeltetésében.

Ezt részben közszolgáltatói tevékenysége keretében végzi a Fővárosi Önkormányzat részére a Főváros által megrendelt 7 központi helyszínen, részben beszerzési pályázat, vagy közbeszerzés útján nyeri el a kerületi megrendeléseket.

A Főváros számára végzett, a közszolgáltatási szerződésben meghatározott díszítésen túlmenően, a kerületi karácsonyi díszítő világításoknál Budapest 17 kerületében, illetve egyéb helyeken (Várkapitányság, Műjégpálya), a Társaság nyerte el, üzleti alapon, a díszítő világítás szerelésének és üzemeltetésének, megbízását.

A zöld környezet megóvását előtérbe helyezve, az Andrássy úton és a Városháza parkban teljesen megújult a díszítés. A környezetbarát megoldásokat alkalmazva, a díszek nagyrészt újra hasznosítható fapellet, valamint alumínium felhasználásával készültek. A két helyszínen elhelyezett díszekhez felhasznált organikus anyagok az életciklus végén újra hasznosíthatóak. Ezen a két helyszínen az összes dísz beépített teljesítménye 8,5 kW. Ez 40%-kal kevesebb a korábbi években felhasználtnál.

 

Start typing and press Enter to search